Hier gerakenKoh Samui / Koh Phangan

Als je kiest om naar Samui te vliegen (vanuit Bangkok is er elk uur een vlucht tussen 6:00u en 22:00u), of je geraakt hier ook vanuit Phuket of Signapore enz., dan is dit je route naar Koh Tao. Zo kan je ook een aantal dagen op Koh Samui of Koh Phangan spenderen.

Op dit moment zijn er 3 bedrijven die ferry service doen van Koh Samui, via Koh Phangan, naar Koh Tao. De snelste van de 3 is de “Lomprayah” Highspeed Catamaran. Als je met het vliegtuig aankomt of later dan 12:00u aankomt, is de handigste optie de “Seatran Discovery” link, deze is ook het dichtste bij de luchthaven. Hun bootrit duurt een beetje langer, maar de laatste boot vertrekt uit Samui om 16:30u.

De “Songserm” ferry is een andere mogelijkheid, als tijd geen probleem is. De overtocht duurt langer, maar deze optie is populair voor budget reizigers omdat de tickets iets goedkoper zijn.Vanuit Surat Thani

Als je vanuit het Zuiden komt, bijvoorbeeld van Maleisie, Krabi of Phuket. Dan is de haven waar je aan boord gaat normaal gezien Surat Thani om naar Koh Tao te komen. De meest traditionele manier is met de nachtboot die om 23:00u uit Surat Thani vertrekt en hier in de vroege ochtend aankomt.

Er zijn een aantal verschillende nachtboten, gaande van houten boten, met matrassen naast elkaar, tot heuse autoferry’s, met A/C en comfortabele stapelbedden. Welke boot je hebt, hangt af van de dag van de week en het weer.

Maar de zonsopgang, wanneer je Koh Tao nadert, is ongelooflijk!

Om op Koh Tao te geraken, neem je de boot vanuit Chumphon, Surat Thani of Koh Samui. Als je van Bangkok komt, ga je oftewel over land naar Chumphon, oftewel per vliegtuig naar Koh Samui.

Chumphon
De meeste mensen gaan zuidwaarts van Bangkok naar de havenstad Chumphon.

Voor budget & avontuurlijke reizigers: elk uur vertrekken er bussen naar Chumphon vanuit de zuidelijk busterminal in Bangkok (“Sai Dai Mai”).

Een andere alternatief is de “Lomprayah” verbinding. Zij hebben een VIP busdienst van Bangkok naar Chumphon, met aansluitend de overtocht naar Koh Tao met de hogesnelheidscatamaran. De bussen vertrekken vanop Khao San Road. Voor meer info, dienstregeling & online reservatie klik hier.Met de trein …

Een andere mogelijkheid is om de nachtelijke slaaptrein te nemen van Bangkok naar Chumphon. Treinen vertrekken, onder voorbehoud, om 18:20u en 19:30u. En beide deze treinen stoppen in de havenstad Chumphon, vanwaar je de ferry naar Koh Tao kan regelen in het treinstation.

Het treinstation in Bangkok is “Hualampong”.
Hier kan je niet enkel de treintickets reserveren, maar ook de ferryverbinding met Lomprayah of Songserm. Deze laatste is iets goedkoper, maar duurt ook ietsje langer. Bij aankomst in Chumphon treinstation is er transfer naar de ferry’s beschikbaar.

Er is ook een verbinding in de namiddag naar Chumphon beschikbaar en dan kom je daar aan rond 22:30u. Zo kan je een nacht in Chumphon verblijven en dan ‘s ochtends de ferry nemen.

Nachtboot vanuit Chumphon
Er is ook een nachtferry vanuit Chumphon naar Koh Tao, ideaal als je in de namiddag in Chumphon aankomt en de laatste normale boten zijn al vertrokken (laatste om 13:00u). De nachtboot vertrekt of om 23:00u of om 24:00u, afhankelijk van de getijden. Op voorhand reserveren is niet nodig.


Enkele algemene tips …:

Reizen in Thailand is gemakkelijk. Hier zijn gewoon enkele handige tips voor het bereiken van ons kleine eiland:

    • Je kan je boot & bus ticketten om hier te geraken online reserveren – gebruik het als je de juiste datum kent. Daartegenover staat dat je je vertrekticket vanuit Koh Tao gemakkelijk bij ons kan boeken, je weet immers nooit hoe lang je zal willen blijven;)
    • Treinticketten kan je niet online boeken. De tweede klasse cabines zijn zeer populair voor Westerlingen alsook de Thai zelf, en raken dus snel uitverkocht. Reserveer je ticket een aantal dagen op voorhand in het station en zo vermijd je ongewenste problemen of vertraging.
    • Rond de periode van de Full Moon Party: Check de kalender want rond die tijd is het altijd drukker op de ferry’s! Als je zelf naar de Full Moon Party op Koh Phangan gaat, reserveer je bootticket enkele dagen op voorhand. Boten in onze richting zijn soms 2 dagen nadien nog volgeboekt.
    • Hou je belangrijke en waardevolle zaken bij jou. Laat je reis niet verknallen door een verloren paspoort of gestolen camera. Neem de belangrijke zaken mee in de bus, trein of boot en laat het niet alleen achter. Dit zou je thuis ook niet doen neem ik aan.
    • Heb geduld – soms kan het een tijdje duren, maar je zal wel op je bestemming aankomen … ongeduldig zijn werkt niet in de Thaise cultuur.
Hier geraken was last modified: December 2nd, 2018 by test french