PADI Divemaster Cursus

Als divemaster ga je niet alleen veel duiken, maar heb je ook de vreugde van anderen evenveel te zien genieten van duiken als jij. Je zal kennis opdoen en leren leiden en controleren en zo word je een rolmodel voor duikers overal. Je zal deelnemen en assisteren bij cursussen en duiktoers met onze ervaren Master en IDC Staff Instructors. Samenwerken met je mentor geeft je een goed inzicht in de verschillende manieren dat je duiken kan leiden of les kan geven. Als PADI Divemaster, ga je duikers rondleiden, toezicht houden op de duikactiviteiten en ook assisteren bij duikopleidingen.

Hou je van duiken? Wil je het overdragen aan anderen? Doe dan de PADI Divemaster cursus en doe wat je graag doet als job. Duikers kijken op naar divemasters omdat ze anderen begeleiden en motiveren. De PADI Divemaster cursus is het eerste niveau van de professionele opleiding. Je gaat je duikvaardigheden perfectioneren alsook je reddingsvaardigheden, en zo kan je beter anticiperen en problemen oplossen.


De cursus duurt 4-8 weken (als je weinig tijd hebt, kunnen we dit aanpassen). Dit is een meer relax trainingsprogramma dan bij andere operatoren. Dat geeft je meer de kans om te zien hoe een drukke duikschool opereert en zo kan je wat meer plezierduiken doen en tijd spenderen met de instructeurs en andere divemasters. Het Divemaster programma kan gecombineerd worden met het Master Scuba Diver programma, om je werkkansen te vergroten.

Je gaat leren om de liefde voor duiken over te brengen op anderen die voor de eerste keer onder water gaan en dan kan je samen vieren als ze hun cursus afronden. De Divemaster cursus bestaat uit ontwikkeling van je kennis van de duiktheorie, assisteren bij cursussen en begeleiden van duikactiviteiten. Je gaat plezierduiken begeleiden, leren navigeren onder water en met klanten omgaan, en zo leer je probleemoplossend denken. Ons Divemaster Trainingsprogramma wordt geleid door Master Instructor Manu Valdes & IDC Staff Instructor Tina Major, en is zeer flexibel zodat het voor iedereen past.


Je zal hard werken en een rolmodel voor anderen worden, maar het is zeker een leuke ervaring. Na je opleiding kunnen we je helpen met het vinden van een job en je kan een optioneel 2 weken durend stageprogramma doen. Zo start je al met nog meer ervaring!

Wie kan deelnemen aan de Divemaster cursus? …

  • PADI Rescue Diver – min. 18 jaar
  • Huidige Reanimatie en Eerste Hulp opleiding (in de afgelopen 24 maanden)
  • Een medisch certificaat gehandtekend door een dokter in de afgelopen 12 maanden
  • Ten minste 40 gelogde duiken om te beginnen en 60 om u certificaat te behalen (als je die nog niet hebt, kan je die hier doen volledig GRATIS!)

Divemaster Crewpack Voor al onze Professionele Divemaster Cursussen & Stages bieden we een Divemaster Crewpack. Dit laat studenten toe te studeren, veilig te duiken en te genieten van hun opleiding bij ons. Accommodatie gedurende de Padi Divemaster Cursus. We kunnen je een kamer reserveren bij Crystal voor een periode van 1 tot 6 maanden, of we kunnen je helpen bij het zoeken van accommodatie weg van de duikschool. Wil je de volgende stap zetten en een professionele duiker worden? Klik hieronder en reserveer je plaats.

PADI Divemaster Cursus was last modified: December 2nd, 2018 by SimonD